Η Foodlaw Consulting σας ενημερώνει ότι στις 22 Ιανουαρίου 2021 δημοσιεύτηκε η Εκτελεστική Απόφαση 2021/164 της Επιτροπής, η οποία αφορά την έγκριση της διάθεσης στην αγορά προϊόντων που περιέχουν, αποτελούνται ή παράγονται από γενετικώς τροποποιημένη σόγια SYHT0H2 (SYN-ØØØH2-5).
Ονομασία και χαρακτηριστικά των προϊόντων
1) τρόφιμα και συστατικά τροφίμων που περιέχουν, αποτελούνται ή παράγονται από τη γενετικώς τροποποιημένη σόγια SYN- ØØØH2-5·
2) ζωοτροφές που περιέχουν, αποτελούνται ή παράγονται από τη γενετικώς τροποποιημένη σόγια SYN-ØØØH2-5·
3) προϊόντα που περιέχουν ή αποτελούνται από τη γενετικώς τροποποιημένη σόγια SYN-ØØØH2-5 για κάθε χρήση εκτός των αναφερομένων στα σημεία 1) και 2), με εξαίρεση την καλλιέργεια.
Η γενετικώς τροποποιημένη σόγια SYN-ØØØH2-5 εκφράζει το γονίδιο avhppd-03, το οποίο προσδίδει αντοχή στα ζιζανιοκτόνα που αναστέλλουν τη διοξυγονάση του p-υδροξυφαινυλοπυροσταφυλικού (HPPD) και το γονίδιο pat το οποίο προσδίδει αντοχή στα ζιζανιοκτόνα με βάση το γλουφοσινικό αμμώνιο.
Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
Για συμβουλευτική σε θέματα Νομοθεσίας Τροφίμων και Ποτών, επικοινωνήστε μαζί μας.
#foodlaw #food #soya #gmo
Το παραπάνω άρθρο έγραψε η Ιωαννίδου Δήμητρα, Τεχνολόγος Τροφίμων MSc, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Τροφίμων