ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Ενδεικτικά οι υπηρεσίες μας αφορούν:
|
|
Η νομοθεσία των τροφίμων και ποτών υποχρεώνει κάθε επιχείρηση τροφίμων με παραγωγική διαδικασία να εφαρμόζει σύστημα HACCP. Το σύστημα αυτό ουσιαστικά είναι ένα εργαλείο με το οποίο ελέγχονται όλοι οι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την παραγωγή ενός τροφίμου. Η μελέτη HACCP εκπονείται μόνο από επιστήμονα στον τομέα των τροφίμων (Τεχνολόγο τροφίμων, Χημικό τροφίμων, Γεωπόνο, Κτηνίατρο) και αποτελεί μία σιγουριά για τον κάθε επιχειρηματία ότι τα προϊόντα που προσφέρει στους καταναλωτές είναι ασφαλή και ποιοτικά. Τα τελευταία χρόνια η μελέτη HACCP είναι πολύ διαδεδομένη και για έναν επιπλέον λόγο. Αποτελεί και διαφημιστικό εργαλείο, μιας και είναι συνώνυμο του "ελεγμένου ποιοτικού τροφίμου". Επιπρόσθετα οι εταιρίες που εφαρμόζουν HACCP, μπορούν να εξάγουν στο εξωτερικό. Αν ενδιαφέρεστε να εξάγετε τα προϊόντα σας στο εξωτερικό πέρα από τη μελέτη HACCP μπορεί να ζητηθεί πιστοποιητικό ISO 22000, μελέτη-πιστοποίηση BRC, μελέτη IFS, πιστοποίηση kosher.
Η Foodlaw Consulting εκπονεί μελέτες HACCP σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2005, μελέτες BRC, μελέτες IFS, μελέτες σύμφωνα με το ISO 9001 καθώς και προετοιμάζει τις επιχειρήσεις για τις επιθεωρήσεις πιστοποίησης από το φορέα Πιστοποίησης. Είμαστε δίπλα σας για την εκπόνηση μελετών ασφάλειας τροφίμων, την αναθεώρηση παλιότερων μελετών προκειμένου να τις ενημερώσουμε-επικαιροποιήσουμε σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα.
Ενδεικτικά μια μελέτη HACCP αφορά τα διαγράμματα της ροής της παραγωγής, την ανάλυση όλων των κινδύνων κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας, τις προδιαγραφών των προϊόντων κ.α.
Οι ισχυρισμοί υγείας και διατροφής δεν είναι εύκολο να συνταχθούν από κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί με τη νομοθεσία των τροφίμων.
Η νομοθεσία περί ισχυρισμών διατροφής και υγείας συνεχώς επικαιροποιείται με αποτέλεσμα να καταργούνται παλιότεροι ισχυρισμοί υγείας και να ενσωματώνονται νεότεροι.
Μπροστά σε αυτά τα νέα δεδομένα ο επιχειρηματίας τροφίμων μπορεί να μη γνωρίζει τι ακριβώς εικόνα πρέπει να έχει η ετικέτα του προϊόντος του, ώστε να είναι εναρμονισμένη με τη νομοθεσία.
Η Foodlaw Consulting, διαθέτει την τεχνική και νομική γνώση και έχοντας πολυετή εμπειρία στην τεχνολογία των τροφίμων αναλαμβάνει την υπεύθυνη σύνταξη της επισήμανσης τροφίμων με σωστά διατυπωμένους ισχυρισμούς υγείας και διατροφής.
Η δημιουργία επιστημονικά και νομικά ορθής και ολοκληρωμένης επισήμανσης αποτελεί για εμάς το καθημερινό αντικείμενο της δουλειάς μας.
Σεμινάριο
Σεμινάριο