Από τη 13η Δεκεμβρίου 2014 ισχύει η νέα Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την επισήμανση των τροφίμων σχετικά με την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους καταναλωτές. Η νέα Νομοθεσία (Καν.1169/2011) αλλάζει σημαντικά την επισήμανση των τροφίμων και την αναγραφή των αλλεργιογόνων συστατικών που εμπεριέχονται σε κάθε τρόφιμο. Επιπλέον, καθιστά υπεύθυνη την επιχείρηση, ως προς την αξιόπιστη ενημέρωση του καταναλωτή, που επιλέγει να χρησιμοποιήσει ένα τρόφιμο με αλλεργιογόνες ουσίες. Η κάθε επιχείρηση καλείται να αποδεικνύει μέσα από ειδική μελέτη των συνταγών της, η οποία γίνεται από επιστήμονες των τροφίμων, ποιες ακριβώς είναι οι αλλεργιογόνες ουσίες που χρησιμοποιεί.
Η Foodlaw Consulting, αναλαμβάνει να ελέγξει διεξοδικά όλες τις συνταγές και όλα τα προϊόντα που προσφέρει η επιχείρηση και να εκπονήσει την αντίστοιχη μελέτη ανάλυσης αλλεργιογόνων συστατικών. Εξασφαλίστε ότι η επιχείρησή σας είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη Νομοθεσία και τους Κρατικούς Ελεγκτικούς Φορείς και παρέχει έγκυρη και απόλυτα αληθή ενημέρωση, χωρίς κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών, που έχουν αλλεργίες σε συγκεκριμένες τροφές.
Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας περιγράψουμε τη διαδικασία εκπόνησης μελέτης αλλεργιογόνων, κάτι που ήδη ζητείται από τους κρατικούς φορείς ελέγχου, και να σας ενημερώσουμε για ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά με τις αλλεργιογόνες ουσίες και τη σωστή επισήμανση των προϊόντων που τις περιέχουν.
Αλλεργιογόνα Τροφίμων
- foodlaw
- Εμφανίσεις: 5007