Επιλέξτε τη σωστή απάντηση:
1. Ποια είναι η επικίνδυνη ζώνη θερμοκρασίας για την ανάπτυξη μικροβίων;
α) -18°C έως 5°C β) 5°C έως 60°C γ) 63°C έως 100°C
2. Ποιο από τα παρακάτω αποτελεί φυσικό κίνδυνο για τα τρόφιμα;
α) εντομοκτόνο β) βακτήρια γ) τρίχες
3. Κατά την παραλαβή, ποιο από τα παρακάτω χρειάζεται να αποθηκευτεί πρώτο;
α) κατεψυγμένο κρέας β) λαχανικά γ) ζυμαρικά
4. Ποιο από τα ακόλουθα 2 προϊόντα είναι ευαλλοίωτο τρόφιμο;
α) αλεύρι β) γάλα
5.Σωστός καθαρισμός σημαίνει ανάμιξη διαφορετικών καθαριστικών.
α) σωστό β) λάθος
6. Οι α΄ ύλες πρέπει να τοποθετούνται στο υψηλότερο ράφι του ψυγείου.
α) σωστό β) λάθος
7.Με τη σωστή αποθήκευση των τροφίμων αποφεύγονται οι επιμολύνσεις.
α) σωστό β) λάθος
Απαντήστε στα ακόλουθα:
8. Τι οφείλει να διαθέτει μια επιχείρηση, ώστε να ενημερώνει τους πελάτες της για τα αλλεργιογόνα συστατικά των τροφίμων που προσφέρει και να είναι καλυμμένη ως προς τη Νομοθεσία;
9. Αναφέρετε τρία αλλεργιογόνα συστατικά, που μπορεί να εμπεριέχονται σε τρόφιμα.
10. Τι πρέπει να ελέγχουμε κατά την παραλαβή των προϊόντων;
11. Ποια είναι τα υποχρεωτικά αρχεία που πρέπει να τηρεί κάθε επιχείρηση τροφίμων και ζητούνται συνήθως από τις αρμόδιες αρχές ελέγχου (ΕΦΕΤ, Υγειονομικό κτλ);