Η Foodlaw Consulting σας ενημερώνει ότι στις 27 Ιανουαρίου 2021 δημοσιεύτηκε ο Εκτελεστικός Κανονισμός 2021/82 της Επιτροπής, που αφορά ην έγκριση της διάθεσης του άλατος νατρίου της 6′-σιαλυλολακτόζης στην αγορά ως νέου τροφίμου.
Η ονομασία του νέου τροφίμου στην επισήμανση των τροφίμων στα οποία περιέχεται είναι «άλας νατρίου της 6′-σιαλυλολακτόζης».
Η επισήμανση των συμπληρωμάτων διατροφής που περιέχουν άλας νατρίου της 6′- σιαλυλολακτόζης (6′-SL) φέρει δήλωση που υπαγορεύει ότι αυτά δεν θα πρέπει να καταναλώνονται: α) εάν την ίδια ημέρα καταναλώνονται τρόφιμα που περιέχουν πρόσθετο άλας νατρίου της 6′-σιαλυλολακτόζης, β) από βρέφη και μικρά παιδιά.
Τόσο οι κατηγορίες τροφίμων που μπορεί να προστίθεται όσο και τα ανώτατα επίπεδα (εκφραζόμενα ως 6′-σιαλυλολακτόζη) καθορίζονται σύμφωνα με την νομοθεσία.
Για παράδειγμα στην κατηγορία τροφίμων ''Μη αρωματισμένα παστεριωμένα και μη αρωματισμένα αποστειρωμένα προϊόντα με βάση το γάλα (συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος τύπου UHT'' το ανώτατο επίπεδο άλατος νατρίου της 6′-σιαλυλολακτόζης ορίζεται 0,5 g/L.
Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
Για συμβουλευτική σε θέματα Νέων Τροφίμων και Ποτών, επικοινωνήστε μαζί μας.
#foodlaw #newfoods #regulation #sodium #label #novelfood #milk
Το παραπάνω άρθρο έγραψε η Ιωαννίδου Δήμητρα, Τεχνολόγος Τροφίμων MSc, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Τροφίμων.