Μια επιχείρηση τροφίμων για να κάνει εξαγωγές στην Αμερική απαιτείται να έχει εγκαταστήσει σύστημα ελέγχου ποιότητας, το οποίο να είναι σύμφωνο με το σύστημα ποιότητας FSP (Food Safety Plan) της Αμερικής.
Ο FDA (Food and Drug Administration) έχει προχωρήσει στη δημιουργία του FSPCA (FOOD SAFETY PREVENTIVE CONTROL ALLIANCE).
Βάσει του FSMA (food safety modernization act) κάθε εταιρία τροφίμων οφείλει να δηλώσει ένα άτομο (PCQI, Preventive Control Quality Individual), το οποίο να έχει την ικανότητα να εγκαταστήσει και να ελέγχει το σύστημα ελέγχου ποιότητας της εταιρίας.
Σύμφωνα με τη Αμερικανική νομοθεσία το σύστημα πρέπει να εκπονείται από τον εγκεκριμένο PCQI βάσει του αμερικάνικου προτύπου (FSP).
Μεγάλες αλυσίδες super market με έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα ήδη έχουν συνάψει συνεργασία με εγκεκριμένο PSQI, με σκοπό την εκπόνηση της συγκεκριμένη μελέτης και τη διασφάλιση της ασφάλειας των προϊόντων που πρόκειται να εξαχθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
H Foodlaw Consulting έχοντας στο δυναμικό της έναν εγκεκριμένο PCQI από τον FSPCA μπορεί να εγκαταστήσει μελέτη, σύμφωνη με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας της Αμερικής και να παρέχει όλη την υποστήριξη που απαιτείται.
Δείτε επίσης: Μελέτη BRC, Μελέτη IFS, Πιστοποίηση Kosher, Άδειες λειτουργίας υγειονομικού ενδιαφέροντος , Συμβουλευτική στη Νομοθεσία τροφίμων, Έλεγχος ετικέτας τροφίμου για εξαγωγές σε Χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης