Πιστοποίηση Kosher
Η λέξη Kosher προέρχεται από την εβραϊκή λέξη “Kashrus” από την ρίζα kasher, και υποδηλώνει την έννοια αγνό-κατάλληλο. Έτσι, τα προϊόντα με την εν λόγω ένδειξη είναι «κατάλληλα προς κατανάλωση», Kosher ουσιαστικά είναι το «πρέπον», το «σωστό», από θρησκευτική σκοπιά, αλλά και υπό ένα οριοθετημένο και αυστηρό σύστημα κανόνων.
Η πιστοποίηση kosher διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων μιας εταιρείας τροφίμων. Ένα τρόφιμο για να χαρακτηριστεί kosher θα πρέπει η παραγωγή του να έχει γίνει τηρώντας μια σειρά κανόνων διατροφής σύμφωνα με την Εβραϊκή παράδοση.
Ένα πιστοποιημένο ως kosher προϊόν μπορεί να είναι περισσότερο ανταγωνιστικό, καθώς πολλοί εισαγωγείς προϊόντων ανά τον κόσμο θέτουν ως βασική προϋπόθεση τη συγκεκριμένη πιστοποίηση, προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα στις αγορές τους.
Εμείς στη Foodlaw consulting μπορούμε να προετοιμάσουμε την επιχείρηση σας για την πιστοποίηση kosher, κάτι που θα αυξήσει τις πωλήσεις και τις εξαγωγές σας.
Δείτε επίσης : Επισήμανση τροφίμων για εξαγωγές εντός και εκτός ΕΕ, Μελέτη BRC,Μελέτη IFS