Η Foodlaw Consulting σας ενημερώνει σχετικά με τις υποχρεώσεις των εστιατορίων που αφορούν τον τιμοκατάλογο, όπως αναφέρονται παρακάτω:
- Αναρτημένος ενημερωμένος τιμοκατάλογος στην είσοδο του καταστήματος.
- Ένας τιμοκατάλογος ανά δύο τραπέζια και να διατίθεται σε κάθε πελάτη πριν από την παραγγελία του.
- Ο τιμοκατάλογος πρέπει να είναι γραμμένος υποχρεωτικά στα Ελληνικά και προαιρετικά σε κάποια άλλη γλώσσα.
- Στον τιμοκατάλογο πρέπει πάντα να αναγράφονται οι τελικές τιμές, καθώς και η ένδειξη: "Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει, εάν δε λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)".
- Εάν στο εστιατόριο προσφέρονται κατεψυγμένα τρόφιμα: ψάρια, κρέατα ή λαχανικά, πρέπει να αναγράφονται στον κατάλογο με την ένδειξη «κατεψυγμένο», καθώς και «προμαγειρεμένο» ή «προτηγανισμένο» για φαγητό. η ειδική σήμανση (αστερίσκος) για όλα τα καταψυγμένα είδη.
- Στις σαλάτες θα πρέπει να περιέχονται αναλυτικά όλα τα συστατικά που περιέχει.
- Στον τιμοκατάλογο πρέπει να αναγράφεται το είδος των ελαίων, που χρησιμοποιούνται σε ωμή μορφή και προστίθενται στα φαγητά.
#FoodLaw #food #foodlawConsulting #FOODLAW #foodlawconsulting #foodlaw