Yποχρεώσεις των εστιατορίων σχετικά με τους τιμοκαταλόγους

Η Foodlaw Consulting σας ενημερώνει σχετικά με τις υποχρεώσεις των εστιατορίων που αφορούν τον τιμοκατάλογο, όπως αναφέρονται παρακάτω:

  • Αναρτημένος ενημερωμένος τιμοκατάλογος στην είσοδο του καταστήματος.
  • Ένας τιμοκατάλογος ανά δύο τραπέζια και να διατίθεται σε κάθε πελάτη πριν από την παραγγελία του.
  • Ο τιμοκατάλογος πρέπει να είναι γραμμένος υποχρεωτικά στα Ελληνικά και προαιρετικά σε κάποια άλλη γλώσσα.
  • Στον τιμοκατάλογο πρέπει πάντα να αναγράφονται οι τελικές τιμές, καθώς και η ένδειξη: "Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει, εάν δε λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)".
  • Εάν στο εστιατόριο προσφέρονται κατεψυγμένα τρόφιμα: ψάρια, κρέατα ή λαχανικά, πρέπει να αναγράφονται στον κατάλογο με την ένδειξη «κατεψυγμένο», καθώς και «προμαγειρεμένο» ή «προτηγανισμένο» για φαγητό. η ειδική σήμανση (αστερίσκος) για όλα τα καταψυγμένα είδη.
  • Στις σαλάτες θα πρέπει να περιέχονται αναλυτικά όλα τα συστατικά που περιέχει.
  • Στον τιμοκατάλογο πρέπει να αναγράφεται το είδος των ελαίων, που χρησιμοποιούνται σε ωμή μορφή και προστίθενται στα φαγητά.

 

#FoodLaw #food #foodlawConsulting #FOODLAW #foodlawconsulting #foodlaw