Foodlaw | Τροποποίηση κανονισμού προσθέτων τροφίμων

Η Foodlaw Consulting σας ενημερώνει ότι στις 27 Φεβρουαρίου 2020 δημοσιεύτηκε ο Κανονισμός της Επιτροπής -Κανονισμός (ΕΕ) 2020/279, που αφορά την τροποποίηση του παραρτήματος II του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1333/2008, που αφορά τα πρόσθετα τροφίμων σχετικά με τη χρήση της ημικυτταρίνης σόγιας.

Στις 14 Μαρτίου 2017 η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων εξέδωσε επιστημονική γνώμη για την εκ νέου αξιολόγηση της ασφάλειας της ημικυτταρίνης σόγιας (E 426) ως προσθέτου τροφίμων. Η Αρχή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ απίθανο να υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας από την τρέχουσα χρήση της ημικυτταρίνης σόγιας (E 426) ως πρόσθετου τροφίμων και ότι δεν χρειάζεται να δοθεί αριθμητική τιμή για την αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη (ΑΗΠ). Το συμπέρασμα αυτό χρησιμοποιείται για ουσίες που δεν εγείρουν σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια και μόνον εφόσον υπάρχουν αφενός αξιόπιστες πληροφορίες τόσο για την έκθεση όσο και για την τοξικότητα και αφετέρου μικρή πιθανότητα δυσμενών επιπτώσεων στην υγεία των ανθρώπων όταν εκτίθενται σε δόσεις που δεν προκαλούν διατροφική ανισορροπία στα ζώα.

Μία απο τις πιο σημαντικές τροποποιήσεις του ΚΑΝ. 1333/2008 με τον Καν. 2020/279 είναι ότι σύμφωνα με το αποτέλεσμα της αξιολόγησης της ασφάλειας της ημικυτταρίνης σόγιας (E 426) επιτρέπει την καταχώρισή της στην ομάδα I του μέρους Γ του παραρτήματος II του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1333/2008.

Επομένως διαγράφονται οι εγγραφές για το E 426 (ημικυτταρίνη σόγιας) στις κατηγορίες 04.2.6 (Επεξεργασμένα προϊόντα πατάτας), 05.2 (Άλλα είδη ζαχαροπλαστικής, συμπεριλαμβανομένων των μικροπροϊόντων που φρεσκάρουν την αναπνοή), 05.4 (Υλικά διακόσμησης, επικάλυψης και γέμισης, εξαιρουμένων των υλικών γέμισης με βάση φρούτα που εμπίπτουν στην κατηγορία 4.2.4), 06.5 [Ασιατικά ζυμαρικά (Noodles)], 06.7 (Προψημένα ή επεξεργασμένα δημητριακά), 07.2 (Εκλεκτά αρτοσκευάσματα), 10.2 (Επεξεργασμένα αυγά και προϊόντα αυγών), 12.6 (Σάλτσες), 14.1.4 (Αρωματισμένα ποτά), 17.1 (Συμπληρώματα διατροφής που παρέχονται σε στερεά μορφή, εξαιρουμένων των συμπληρωμάτων διατροφής για βρέφη και μικρά παιδιά) και 17.2 (Συμπληρώματα διατροφής που παρέχονται σε υγρή μορφή, εξαιρουμένων των συμπληρωμάτων διατροφής για βρέφη και μικρά παιδιά).

Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/?uri=uriserv:OJ.L_.2020.059.01.0006.01.ELL&toc=OJ:L:2020:059:TOC

Επικοινωνήστε με τη Foodlaw Consulting στέλνοντας email ή τηλεφωνήστε στο 2310328008.

#Foodlaw #NomothesiaTrofimwn #προσθετα #ημικυτταρίνη σόγιας


ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ

  • jerrys
  • nestos
  • alexoudi
  • habanera
  • royal-hotel
  • tsagkas-foods
  • marws
  • umbrellas
  • talgo
  • KRITIKOS
  • parfait
  • santo-wines
  • spoon
  • kefir
  • giradiko
  • galh
  • allotino
  • gyros
  • ouzounoglou
  • biscotti
  • roumel
  • 4all
  • seven2seven
  • kitchen-bar
  • prassas
  • kunrol
  • images HELL
  • logo
  • to-ellhniikon
  • sofis
  • molos
  • tiganies-kai-sxares
  • falafel
  • taste-hellas
  • miltos
  • ps2-removebg-preview
  • estrella
  • makedonia
  • pizza-fan
  • lina
  • enkarpw
  • meletiadis
  • minerva
  • hlios
  • LOGO
  • lepetit
  • vinum
  • mebgal
  • akadhmia
  • argos
  • green-pack
  • xsales
  • zakoma
  • leontiadh
  • subito
  • spitiko
  • ab-vasilopoulos
  • ep
  • patafritas
  • akritidis
  • eurosnack
  • elliniki-nostimia
  • FAMIGLIANO
  • papaioanou
  • farina casa
  • katselis
  • LOGO
  • dimitrakas
  • mart
  • aferof
  • agrifredda
  • foul-meze
Κέντρο Συμβούλων Επιχειρήσεων τροφίμων

Κέντρο Συμβούλων Επιχειρήσεων τροφίμων

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μιχαήλ Χουρμούζη 18,
Θεσσαλονίκη 544 53
Τηλ.: 2310328008
Fax. :2310437922