Foodlaw Consulting 2020 |Όρια ουσιών μέσα και επάνω σε μπαχαρικά, ξηρούς καρπούς, λαχανικά κτλ

Η Foodlaw Consulting σας ενημερώνει ότι στις 23ης Ιουλίου 2020 δημοσιεύτηκε διορθωτικό στον κανονισμό (ΕΕ) 2020/1085 της Επιτροπής, για την τροποποίηση των παραρτημάτων II και V του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 396/2005, που αφορά τα ανώτατα όρια καταλοίπων για τις ουσίες chlorpyrifos και chlorpyrifos-methyl εντός ή πάνω σε μπαχαρικά, ξηρούς καρπούς, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά, καφέ, βότανα κτλ.

Πιο συγκεκριμένα τα παραρτήματα II και V του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 396/2005 τροποποιούνται ως εξής: 1) Στο παράρτημα II, οι στήλες για τις ουσίες chlorpyrifos και chlorpyrifos-methyl απαλείφονται. 2) Στο παράρτημα V, προστίθενται στήλες για τις ουσίες chlorpyrifos και chlorpyrifos-methyl: 

Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τη νέα νομοθεσία:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/?uri=uriserv:OJ.L_.2020.245.01.0034.01.ELL&toc=OJ:L:2020:245:TOC

Επικοινωνήστε μαζί μας → στο 2310328008 για περισσότερες πληροφορίες.

#Foodlaw