Νέα νομοθεσία τροφίμων
Έχοντας υπόψη τον κανονισμό (ΕΕ) 2015/2283 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 25ης Νοεμβρίου 2015, σχετικά με τα νέα τρόφιμα, την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1169/2011 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και την κατάργηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 258/97 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1852/2001 την 1η Αυγούστου 2019 δημοσιεύτηκε ο Εκτελεστικός Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορά την έγκριση της διάθεσης στην αγορά της βηταΐνης ως νέου τροφίμου.
Η βηταΐνη αποτελεί γλυκό άλας, που περιέχεται στο παντζάρι.
Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο ή να επικοινωνήσετε με τους τεχνολόγους τροφίμων της Foodlaw Consulting.
Foodlaw Consulting/ Μελέτες HACCP/ Συμβουλευτική στη νομοθεσία τροφίμων/ Επισήμανση τροφίμων