ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΕΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2019- 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου κρέατος και τοπικών προϊόντων.
Από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Αίγειου και Πρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων.
Το 3ήμερο φεστιβάλ κρέατος θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο Βασιλικών.
Το τμήμα Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ συνεργαζόμενο με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν το φεστιβάλ κρέατος για φέτος με τη φιλοδοξία να γίνει θεσμός. Στους συνδιοργανωτές συμπεριλαμβάνονται και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας και η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών. Στα Βασιλικά, που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της πόλης της Θεσσαλονίκης, στο δρόμο προς Πολύγυρο, ξεκινάει φέτος κάτι νέο και ενθαρρυντικό για το χτίσιμο της εμπιστοσύνης των καταναλωτών προς τα ντόπια κρέατα και κρεατοσκευάσματα, έτσι ώστε να τολμήσουν να στραφούν πάλι προς την τοπική αγορά, δοκιμάζοντας ντόπια και ποιοτικά κρέατα και στηρίζοντας τους ντόπιους παραγωγούς και την ελληνική κτηνοτροφία εν γένει. Με την πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν, να γευτούν και να συνδυάσουν τοπικά προϊόντα και υποπροϊόντα κρέατος από αίγειο και πρόβειο κρέας και στους εκθέτες, να τα παρουσιάσουν με το δικό τους τρόπο στους καταναλωτές. Στόχος του φεστιβάλ είναι - μεταξύ άλλων - η δημιουργία υποδομών για τη λειτουργικότερη και αποδοτικότερη σύμπραξη όλων των εμπλεκόμενων μερών (κτηνοτρόφων, εταιριών, καταναλωτών, κρατικών φορέων και άλλων) στην αλυσίδα παραγωγής του αίγειου και πρόβειου κρέατος, η ανταλλαγή πληροφοριών, η ζύμωση σχετικών ιδεών και εναλλακτικών τρόπων διαφήμισης και εμπορικότητας των τοπικών αυτών προϊόντων.
Η Foodlaw Consulting εξειδικεύεται στη συμβουλευτική επιχειρήσεων τροφίμων. Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε για τις παροχές μας!
#Μελέτη HACCP # ISO #Άδεια οικοτεχνίας #επισήμανση τροφίμων