Η Foodlaw Consulting σας ενημερώνει ότι στις 24 Ιανουαρίου 2019 εγκρίθηκε με τον Εκτελεστικό Κανονισμό (ΕΕ) 2019/110 η επέκταση της χρήσης του σπορέλαιου Allanblackia ως νέου τροφίμου.
Η πρωταρχική υποβολή αίτησης έγκρισης είχε γίνει το 2014 και έπειτα από 4 σχεδόν χρόνια η αρμόδια Αρχή "εξέδωσε επιστημονική γνώμη σχετικά με την ασφάλεια του σπορέλαιου Allanblackia για εκτεταμένες χρήσεις σε μείγματα φυτικών ελαίων και γάλακτος και σε λιπαρές ύλες και γαλακτικές λιπαρές ύλες για επάλειψη σε ποσοστό έως και 30 %" {ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2019/110 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ}. Τα επιχειρήματα της αρμόδιας Αρχής επαρκούν και καθιστούν το σπορέλαιο Allanblackia, με τροποποιημένες προδιαγραφές, ασφαλές για τη χρήση στα σύμφωνα με τον Κανονισμό επίπεδα.
Η Foodlaw Consulting μπορεί να σας ενημερώσει υπεύθυνα για τη νομοθεσία των τροφίμων.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επέκταση της χρήσης του σπορέλαιου Allanblackia ως νέου τροφίμου πατήστε εδώ -> Νομοθεσία σπορελαίου
ή δείτε όλο τον Κανονισμό :
Επιθυμείτε συμβουλευτική σχετικά με την επισήμανση των τροφίμων που παράγετε; Επικοινωνήστε μαζί μας!