Άδεια Οικοτεχνίας
Πριν ιδρύσετε μια οικοτεχνία τροφίμων, απαιτείται να ελεγχθεί ο χώρος για το αν μπορεί να ιδρυθεί στο συγκεκριμένο χώρο η οικοτεχνία, αν δηλαδή στο χώρο αυτό μπορεί να βγει άδεια για οικοτεχνία τροφίμων.
Η έναρξη λειτουργίας μιας οικοτεχνίας τροφίμων για την παρασκευή παραδοσιακών τροφίμων, είναι πράγματι μια πρόκληση η οποία μπορεί να υποστηρίξει σε μεγάλο βαθμό μια αγροτική οικογένεια.
Με την οικοτεχνία ουσιαστικά δίνεται η δυνατότητα στον επαγγελματία αγρότη και στα μέλη της οικογένειάς του να κάνουν παραγωγή τροφίμων, μεταποιώντας τα αγροτικά προϊόντα δικής του παραγωγής.
Ο χώρος παρασκευής των τροφίμων σε μια οικοτεχνία μπορεί να είναι είτε κάποιος χώρος στην αγροτική εκμετάλλευση, είτε ακόμα και η οικιακή κουζίνα. Οι οικιακές κουζίνες δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κατάλληλες για παρασκευή τροφίμων για επαγγελματική χρήση. Σε κάθε περίπτωση όμως, η υποδομή του χώρου πρέπει να είναι τέτοια έτσι ώστε να παρεμποδίζεται η επιμόλυνση του παραγόμενου τροφίμου. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις.
Αν επιθυμείτε να βγάλετε άδεια οικοτεχνίας για να παράγετε παραδοσιακά γλυκά κουταλιού, μαρμέλαδες, κομπόστες, ζελέ φρούτων, γλυκά αλείμματα και γλυκές πάστες φρούτων και λαχανικών, αμυγδαλωτά, χαρουπόμελο, προϊόντα από σουσάμι, ζυμαρικά κτλ μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Το κόστος για την άδεια οικοτεχνίας δεν είναι μεγάλο! Ρωτήστε μας.
Δείτε επίσης: Δικαιολογητικά άδεια εργαστηρίου τροφίμων